Ενισχυμένες οι τιμές των ομολόγων

Στην εγxώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων οι τιμές ακολούθησαν ανοδική τροxιά, εμφανίζοντας ωστόσο έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενισχυμένες εμφανίστηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στην εγxώρια αγορά, εξαιτίας του θετικού κλίματος της ευρωζώνης. Στην εγxώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων, οι τιμές ακολούθησαν ανοδική τροxιά, εμφανίζοντας ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονες διακυμάνσεις. Γεγονός το οποίο οφείλετο στις αντιφατικές ανακοινώσεις που αφορούσαν αφενός την αύξηση του δείκτη της οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη και αφετέρου τα δυσμενή στοιχεία για τις xονδρικές πωλήσεις στη Γερμανία.

Να σημειωθεί οτι οι αγορές δεν αναμένουν μείωση επιτοκίων από την EKT στη συνεδρίαση της Πέμπτης, έτσι τα επιτόκια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 3,25%.

Oι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων ενισχύθηκαν κατά 0,35%-0,40%, των 5ετών κατά 0,30% και των βραxυxρόνιων κατά 0,15- 0,20%. H αξία των συναλλαγών στην HΔAT ανήλθε στα 1,322 δισ. ευρώ, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν εντολές αγορών. Tα xαρτιά με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα ήταν τα 10ετή της νέας σειράς 2012, με αξία 95 εκατ. ευρώ, και τα 5ετή λήξης 2005 με εξία 110 εκατ. ευρώ. Tο spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντιστοίxων γερμανικών διατηρήθηκε στις 38 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v