Σταθερές οι τιμές των επιτοκίων

Σταθερά παρέμειναν στις περισσότερες περιόδους τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά. Το επιτόκιο overnight διατηρήθηκε στο 3,35%. Ελαφρά άνοδο σημειώνει το επιτόκιο euribor ενός έτους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,60%

Σταθερά παρέμειναν στις περισσότερες περιόδους τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά. Το επιτόκιο overnight διατηρήθηκε στο 3,35%. Το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών διαμορφώθηκε στο ίδιο επίπεδο. Οριακή υποχώρηση στο 3,35% σημείωσε το επιτόκιο euribor ενός μηνός. Ενώ ελαφρά άνοδο σημειώνει το επιτόκιο euribor ενός έτους, το οποίο διαμορφώνεται στο 3,60%.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική κίνηση στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,866 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,026 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 846 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική κίνηση εμφάνισαν τα 10ετή ομόλογα με 265 εκατ. ευρώ και 246 εκατ. ευρώ στην παλαιότερη έκδοση 10ετών τίτλων. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 5,32% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v