Τάσεις υποχώρησης για επιτόκια και ομόλογα

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις εμφανίζονται σήμερα στην αγορά χρήματος με τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά να υποχωρούν οριακά. Όσον αφορά τα ομόλογα, η ημέρα ξεκίνησε υποτονικά με την αγορά να επηρεάζεται από την πληροφορία του FBI ότι υπήρχε πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σήμερα.

Οριακά υποχωρούν σήμερα τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά, ενώ υποτονικό είναι το κλίμα και όσον αφορά τα ομόλογα, με την αγορά να επηρεάζεται από την πληροφορία του FBI ότι υπήρχε πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σήμερα.

Στη διατραπεζική αγορά, το επιτόκιο Euribor 1μηνός παρουσιάζει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,06% και διαμορφώνεται σε 3,352%. Ανάλογη και η πορεία για το Euribor 3μηνών το οποίο υποχωρεί κατά 0,32% και βρίσκεται στο 3,38%, ενώ και το Euribor 6μηνών κινείται πτωτικά κατά 0,25% στο 3,45%.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά ομόλογα, οι τιμές τους ξεκίνησαν άσχημα την ημέρα παρουσιάζοντας πτωτική πορεία, επηρεασμένες ιδιαίτερα από τη φήμη επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος. Αναλυτές θεωρούν ότι οι τιμές θα επηρεαστούν και από την άρνηση της Γερμανίας να κάνει οποιεσδήποτε προβλέψεις για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματός της. Ωστόσο, στην εγχώρια αγορά ομολόγων το ελληνικό 10ετές παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,16% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,35%, έναντι 5,32% χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v