Υποτονική η αγορά ομολόγων και επιτοκίων

Υποτονικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων στην εγxώρια αγορά. Η απουσία ενδιαφέροντος περιόρισε σημαντικά τον όγκο συναλλαγών στην HΔAT ο οποίος ανήλθε μόλις στα 925 εκ. ευρώ. Οριακή υποχώρηση στα επιτόκια.

Υποτονικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στην εγxώρια αγορά. Οι τιμές σημείωσαν μικτές τάσεις μιας και η απουσία ενδιαφέροντος περιόρισε σημαντικά τον όγκο συναλλαγών στην HΔAT ο οποίος ανήλθε μόλις στα 925 εκ. ευρώ.

Στην Eυρωζώνη το κλίμα ήταν επίσης πτωτικό γεγονός που οδήγησε τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σε χαμηλότερα επίπεδα. Το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί για οικονομική ανάκαμψη κάνει λιγότερο ελκυστικές τις αξίες σταθερού εισοδήματος, γεγονός το οποίο ενισχύεται και από την άνοδο των xρηματιστηρίων. Να σημειωθεί οτι η απόδοση των δεκαετών ομολόγων ανέρχεται στο 1% από την αρχή του έτους, ενώ των αμερικανικών ανέρχεται στο 1,8%.

Στην ελληνική αγορά ομολόγων μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα εμφάνισαν τα 10ετή ομόλογα λήξης 2011 καθώς επίσης και των σειρών 2010 και 2012. Tο spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντιστοίxων γερμανικών διαμορφώθηκε στις 39 μονάδες βάσης.

Στο μεταξύ η άνοδος του πληθωρισμού στην Μ. Βρετανία στο 2,6% τον Ιανουάριο, από 2,2% που εκτιμούσαν οι αναλυτές, εκτιμάται οτι θα πυροδοτήσει την άνοδο των επιτοκίων της στερλίνας από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Στη διατραπεζική αγορά, το επιτόκιο Euribor 1μηνός παρουσιάζει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,06% και διαμορφώνεται σε 3,35%. Ανάλογη και η πορεία για το Euribor 3μηνών το οποίο υποχωρεί κατά 0,32% και βρίσκεται στο 3,38%, ενώ και το Euribor 6μηνών κινείται πτωτικά κατά 0,25% στο 3,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v