Ενίσχυση ενδιαφέροντος για ομόλογα

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη διατραπεζική αγορά με τα επιτόκια Euribor να εμφανίζουν οριακά ανοδική πορεία, ενώ και στην αγορά ομολόγων το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει ενισχυθεί, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του γερμανικού δείκτη λιανικών πωλήσεων.

Οριακά ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια Euribor να εμφανίζουν μικρή αύξηση, ενώ και στην αγορά ομολόγων το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει ενισχυθεί, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του γερμανικού δείκτη λιανικών πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, στη διατραπεζική αγορά το Euribor 1μηνός κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με χθες στο 3,33%, ενώ το Euribor 3μηνών καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,01% και διαμορφώνεται στο 3,36%, ενώ το Euribor 6μηνών σημειώνει επίσης ανοδική πορεία της τάξεως του 0,01% και κυμαίνεται στο 3,412%.

Όσον αφορά στην αγορά ομολόγων, υπάρχει από το πρωί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς η είδηση της υποχώρησης του γερμανικού δείκτη λιανικών πωλήσεων κατά 2,4% (ο δείκτης είχε να εμφανίσει αρνητικό πρόσημο από το 1998) σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις εγείρει φόβους για αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στρέφει τους επενδυτές σε πιο σταθερές τοποθετήσεις. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,25% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,35% και το spread του να είναι μεταξύ 99,16 – 99,19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v