Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαικά ομόλογα

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ ελαφρώς καθοδική είναι η τάση στην εγχώρια αγορά με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να υποχωρεί οριακά. Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται και για τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Ανοδική η πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων σήμερα, σε αντίθεση με τη μικρή υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ενώ και τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά εμφανίζουν μικρές διακυμάνσεις.

Συγκεκριμένα, τα ευρωπαϊκά ομόλογα ξεκίνησαν το πρωί με ανοδικές τάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτές θα διατηρηθούν καθώς οι φήμες για άνοδο του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο κατά 0,7% αναμένεται να επιβεβαιωθούν και από την επίσημη ανακοίνωση. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει μικρή υποχώρηση με απόδοση στο 5,27% και το εύρος διακύμανσής του μεταξύ 99,79 – 99,83.

Όσον αφορά στα επιτόκια, μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά, με το Euribor 1μηνός να υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στο 3,32%, το Euribor 3μηνών να παραμένει σταθερό στο 3,35% και το Euribor 6μηνών να παρουσιάζει οριακή πτώση της τάξεως του 0,03% και να διαμορφώνεται στο 3,392% (έναντι 3,393% χθες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v