Ήσυχη ημέρα για ομόλογα - επιτόκια

Μια ιδιαιτέρως ήρεμη ημέρα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη σημερινή όσον αφορά στην αγορά ομολόγων λόγω της αμερικανικής αργίας για την Ημέρα του Προέδρου. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα ξεκίνησαν το πρωί με οριακά πτωτικές τάσεις, ενώ οριακά υποχωρούν και τα επιτόκια Euribor.

Με οριακή υποχώρηση ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά ομόλογα, σε μία ιδιαίτερα ήρεμη ημέρα όπως τη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, λόγω της αμερικανικής αργίας για την Ημέρα του Προέδρου. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor κινούνται με οριακή υποχώρηση.

Όσον αφορά στην αγορά ομολόγων, τα ευρωπαϊκά ξεκίνησαν με οριακή υποχώρηση όχι μεγαλύτερη από 0,06%, σε μία ημέρα που οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ”έως και βαρετή” λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς ΗΠΑ. Όπως εκτιμούν, η μόνη ενδιαφέρουσα είδηση σήμερα, που μπορεί να ταρακουνήσει λίγο τις αγορές είναι η απογευματινή ομιλία του προέδρου της Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε, ο οποίος ενδεχομένως να δώσει ένα στίγμα για τη μελλοντική ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, το ελληνικό 10ετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,05% με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 5,29%. Το εύρος διακύμανσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται μεταξύ 99,63 – 99,69.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor ακολουθούν επίσης οριακά πτωτικές τάσεις, με το Euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,03% στο 3,332%, το Euribor 3μηνών κατά 0,06% στο 3,35%, ενώ λίγο μεγαλύτερη είναι η υποχώρηση για το Euribor 6μηνών (-0,15%) το οποίο βρίσκεται στο 3,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v