Ενισχύθηκαν οι τιμές των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων μετά την ανακοίνωση μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής της Γαλλίας, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη διατραπεζική αγορά.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων, μετά τα τελευταία στοιχεία από την Γαλλία, σύμφωνα με τα οποία η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης, αποδεικνύουν οτι η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει τις οικονομικές ”δυσχέρειες”, γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό, στρέφει του επενδυτές σε περισσότερο σταθερές επενδύσεις.

Ειδικότερα, οι τιμές των δεκαετών ελληνικών τίτλων λήξης 2012 κινούνται σε ένα εύρος 99,47 - 99,48, υψηλότερα από τα αντίστοιχες γερμανικές εκδόσεις, οι οποίες διαμορφώνονται στο 107,60. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων, διαμορφώνεται στις 36 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα μη ξεπερνώντας τα 650 εκατ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor κινήθηκαν στα χθεσινά τους επίπεδα με το Euribor 1μηνός να διαμορφώνεται στο 3,33%, των τριών μηνών διαμορφώθηκε στο 3,35%, ενώ των έξι μηνών διαμορφώθηκε στο 3,39% από 3,41% χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v