Ανοδική πορεία για ευρωπαϊκά ομόλογα

Με άνοδο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων ύστερα από τη χθεσινή πτώση της Wall Street, ενώ στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor καταγράφουν μικτές τάσεις.

Ανοδικά κινείται το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ύστερα από τη χθεσινή πτώση της Wall Street, ενώ στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor καταγράφουν οριακά ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων ξεκίνησε θετικά, με τα ευρωπαϊκά ομόλογα να κερδίζουν έως και τρεις μονάδες βάσης, ενώ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο 5ετές γερμανικό ομόλογο, το οποίο κέρδισε το πρωί 6,5 μονάδες βάσης. Στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο ξεκίνησε ανοδικά με την απόδοσή του να ξεπερνά το 5,35%, ενώ αργότερα γύρισε αρνητικά με την απόδοσή του να προσεγγίζει αυτή την ώρα το 5,31%.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι η αγορά θα κινηθεί σε θετικό πεδίο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τονίζοντας ότι τα ομόλογα βοηθήθηκαν αρκετά από την υποχώρηση του γαλλικού ΑΕΠ κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2001, έναντι ανόδου που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, θεωρούν ότι είναι αρκετά θετική η ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος για το 5ετές γερμανικό ομόλογο, η οποία θεωρούν ότι θα συνεχιστεί.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor παρουσιάζουν μικτές τάσεις με το Euribor 1μηνός να κινείται οριακά ανοδικά (0,06%) στα 3,329%, το Euribor 3μηνών να ακολουθεί παρόμοια πορεία (0,03%) στο 3,355%, ενώ σε αρνητικό πρόσημο βρίσκεται το Euribor 6μηνών, υποχωρώντας κατά 0,50% στο 3,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v