Πιέσεις στα ομόλογα, οριακή άνοδος στα επιτόκια

Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων αφενός εξαιτίας της ανόδου των χρηματιστηρίων στη Ευρώπη και αφετέρου εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ελαφρώς ανοδικές τάσειςστη διατραπεζική.

Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων αφενός εξαιτίας της ανόδου των χρηματιστηρίων στη Ευρώπη και αφετέρου εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Οι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι κινούνται σε ένα εύρος 99,20- 90,25, οριακά χαμηλότερα από το χθεσινό τους κλείσιμο, ενώ η απόδοσή τους διαμορφώνεται στο 5,35%, από 5,34% στο χθεσινό κλείσιμο. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων διαμορφώνεται στις 38 μονάδες βάσης. Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται πτωτικά και διαμορφώνονται στο 107,47. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1.200 εκατ. ευρώ, σε μία μάλλον ήσυχη ημέρα για την αγορά ομολόγων.

Στο μεταξύ στα μέσα Απριλίου το υπουργείο οικονομικών θα εκδώσει νέο 20ετές ομόλογο, ύψους 4-5 δισ. ευρώ, ενώ μέxρι τον Iούνιο θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις εκδόσεις ομολόγων και μία εντόκων γραμματίων. Tο 20ετές δάνειο θα εκδοθεί με κοινοπρακτική μορφή, από όμιλο ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor κινούνται ανοδικά, με το euribor 1μηνός να σημειώνει αύξηση 0,12% και βρίσκεται στο 3,32%, το euribor 3μηνών να κινείται ανοδικά κατά 0,06% στο 3,35% και το euribor 6μηνών να διαμορφώνεται στο 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v