Πτωτικά τα ομόλογα, σταθερά τα επιτόκια

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους γερμανικούς δεκαετείς τίτλους να υποχωρούν μέχρι και τις 107,45 μονάδες. Στα χθεσινά επίπεδα οι τιμές των επιτοκίων.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους γερμανικούς δεκαετείς τίτλους να υποχωρούν μέχρι και τις 107,45 μονάδες και τις τιμές των δεκαετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονται στις 99,21-99,27 μονάδες.



Η πτώση των τιμών των ομολόγων οφείλεται στα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, η οποία αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών, αλλά και στις προβλέψεις για τον δείκτη Ifo Φεβρουαρίου της Γερμανίας, ο οποίος εκτιμάται οτι θα σημειώσει άνοδο.

Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,34% κινούμενο σε ένα εύρος 99,28 – 99,31.

Μικρές διακυμάνσεις επικράτησαν και στη διατραπεζική αγορά με το επιτόκιο euribor 1μηνός να σημειώνει πτώση και να διαμορφώνεται στο 3,32%. Το euribor 3μηνών να παραμένει στο 3,33%, ενώ ανοδικά κινήθηκε το euribor 6μηνών το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v