Μικτές τάσεις στην αγορά ομολόγων

Μικτές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στην αγορά ομολόγων με τα ευρωπαϊκά ομόλογα να υποχωρούν οριακά, αλλά τους αναλυτές να αναμένουν αντιστροφή της πορείας εντός της ημέρας. Με θετικό, πάντως, πρόσημο κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Με οριακή υποχώρηση κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία θα αντιστραφεί εντός της ημέρας και θα σημειωθεί άνοδος. Στη διατραπεζική αγορά, πάντως, τα επιτόκια Euribor κινούνται με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί τα ευρωπαϊκά ομόλογα σημείωσαν υποχώρηση γύρω στη μία μονάδα βάσης. Αναλυτές της Societe Generale τονίζουν ότι περιέργως η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από την υποχώρηση κατά 0,4% του γαλλικού δείκτη καταναλωτικών δαπανών.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για σήμερα είναι θετικές και θέλουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα να κερδίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας έως και 2 μονάδες βάσης, επισημαίνοντας ότι η αισιοδοξία για τα μελλοντικά λογιστικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αγορών θα βρει ανταπόκριση. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,06% με την απόδοσή του στο 5,34% και το εύρος διακύμανσής του μεταξύ 99,20 – 99,24.

Στη διατραπεζική αγορά τώρα, τα επιτόκια Euribor κινούνται ανοδικά, με το Euribor 1μηνός να σημειώνει αύξηση 0,12% και βρίσκεται στο 3,327%, το Euribor 3μηνών να κινείται ανοδικά κατά 0,06% στο 3,354%. Ανάλογη η πορεία του Euribor 6μηνών (+0,15%) το οποίο βρίσκεται στο 3,414%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v