Πιέσεις λόγω Ντούιζενμπεργκ στην αγορά ομολόγων

Με οριακή πτώση κινείται το πρωί της Δευτέρας η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ακινησία, ενώ οι δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ πίεσαν περαιτέρω την αγορά.

Υποτονικά κινείται το πρωί της Δευτέρας η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα ευρωπαϊκά ομόλογα να ακολουθούν οριακά πτωτική τάση, και τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ακινησία. Ωστόσο η αγορά πιέστηκε μετά τις δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ για βελτίωση της διεθνούς οικονομίας.

Το πρωί της Δευτέρας, τα ευρωπαϊκά ομόλογα παρουσιάζουν πτωτική τάση έως και 0,17%, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για αδιάφορο κλίμα. Η αγορά πιέστηκε, άλλωστε, μετά τις δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ από το Πεκίνο σύμφωνα με τις οποίες ”υπάρχουν σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει από τις αρχές του επόμενου έτους, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους τουλάχιστον όσον αφορά στη συγκράτηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων”.

Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Dresnder Bank δήλωνε το πρωί ότι ”η μικτή πορεία των κεφαλαιαγορών τον τελευταίο καιρό δημιουργεί πιέσεις στην αγορά ομολόγων”, τονίζοντας ότι το αβέβαιο κλίμα ενδέχεται να συνεχιστεί. Στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακά ανοδική πορεία της τάξεως του 0,08% με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 5,30%. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων διατηρείται στις 37,5 μονάδες βάσης.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor παρουσιάζουν μικτές τάσεις με το Euribor 1μηνός να κινείται ανοδικά κατά 0,12% στο 3,333%, ενώ το Euribor 3μηνών παρουσιάζει πτωτική πορεία κατά 0,03% προσεγγίζοντας το 3,354%. Άνοδο παρουσιάζει, ωστόσο, το Euribor 6μηνών κατά 0,15% και βρίσκεται στο 3,402%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v