Διακυμάνσεις στα ομόλογα, σταθερά τα euribor

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, με την απόδοση των εληνικών δεκαετών ομολόγων να διαμορφώνεται στο 5,23%. Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Με μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γαλλία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε υποχώρηση για δεύτερο συνεχή μήνα. Τα δεκαετή ευρωπαϊκά ομόλογα καταγράφουν οριακή άνοδο, αφού προηγουμένως είχαν περάσει σε αρνητικό έδαφος.

Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται με μικρή άνοδο 0,25% ενώ η απόδοσή του διαμορφώνεται στο 5,32%. H αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 1000 εκατ. ευρώ. Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα λήξης 2012 κινούνται σε ένα εύρος 99,44 - 99,51 ενώ η απόδοσή τους διαμορφώνεται στο 5,32%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor σημειώνουν σταθεροποιητικές τάσεις με το euribor 1μηνός να παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με χθες στο 3,34%, το euribor 3μηνών αλλά και 6μηνών να καταγράφουν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,03% στο 3,36% και 3,41% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v