Εκτοξεύονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτη στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα ομόλογα να έχουν κερδίσει έως και 5 μονάδες βάσης, επηρεασμένα θετικά από τις χθεσινές δηλώσεις Γκρίνσπαν.

Ανοδική πορεία ακολουθεί από το πρωί της Πέμπτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, τα οποία έχουν κερδίσει έως και 5 μονάδες βάσης, επηρεασμένα θετικά από τις χθεσινές δηλώσεις Γκρίνσπαν, ο οποίος προέβλεψε ”μέτριο βαθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η θετική πορεία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη σημερινή ημέρα, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων δεν φαίνεται διατεθειμένη να απολέσει τα κέρδη που αποκόμισε χθες το απόγευμα. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα 10ετούς διάρκειας κερδίζουν από το πρωί μονάδες βάσης. Στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο σημειώνει ανοδική πορεία της τάξεως του 0,37% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,32%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor κινούνται σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, με το Euribor 1μηνός και το Euribor 3μηνών να παρουσιάζουν απώλειες της τάξεως του 0,03% και να προσεγγίζουν το 3,34% και 3,36% αντιστοίχως, ενώ το Euribor 6μηνών κινείται πτωτικά κατά 0,20% στο 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v