Πτωτικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

Λίγο άλλαξε την εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων η ομιλία Γκρίνσπαν, με τη οποία έκανε λόγο για ήπια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Στην ελληνική αγορά οι τιμές των ομολόγων κινούνται πτωτικά, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα επιτόκια euribor.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας την πτώση των τιμών των ευρωπαϊκών τίτλων σταθερού εισοδήματος.

Οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων οφείλονται στην ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γαλλία. Ωστόσο παρά το αγωνιώδες κλίμα που είχε διαμορφωθεί εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν, και εν συνεχεία η επιβεβαίωση του διοικητή της FED οτι η αμερικανική οικονομία αναπτύσεται σε ήπιους ρυθμούς, δεν μετέβαλαν σημαντικά την εικόνα στην αγορά ομολόγων.

Oι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι κινούνται σε ένα εύρος 99,02 - 99,05, ενώ η απόδοσή τους διαμορφώνεται στο 5,37%. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται στις 37 μονάδες βάσης. Χαμηλή είναι και η αξία των συναλλαγών καθώς διαμορφώνεται στα 940 εκατ. ευρώ. εκατ. ευρώ, δύο μόλις ώρες πριν από το κλείσιμο της αγοράς.



Η τιμή του δεκαετούς γερμανικού τίτλου αναφοράς κινείται πτωτικά και διαμορφώνεται στις 107,29 μονάδες, γεγονός το οποίο οφείλεται στα στοιχεία για την γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη τα οποία κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα για τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο euribor κινείται σταθεροποιητικά με το euribor 1μηνός να κινείται ανοδικά και να διαμορφώνεται στο 3,34% και το Euribor 3μηνών να καταγράφει οριακά ανοδική πορεία και να διαμορφώνεται στο 3,36%. Αντίθετα, οριακή πτώση καταγράφει το Euribor 6μηνών το οποίο διαμορφώνεται στο 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v