Ανοδος στα ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του διοικητή της Fed. Ηρεμία επικρατεί και στη διατραπεζική αγορά με τα euribor ενός έως εννέα μηνών να καταγράφουν οριακή πτώση.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων, ύστερα από τις χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της Fed ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι ”ήπιων τόνων”.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα (2012), τα οποία κινούνται σε ένα εύρος 99,52 - 99,55, αποτυπώνοντας σήμερα το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις αγορές ομολόγων των ΗΠΑ και της Ευρώπης μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν.

Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στο 5,31%, ενώ το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται στις 37 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 1.100 εκατ. ευρώ.



Σημαντική άνοδο καταγράφουν και τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα τα οποία διαμορφώνονται στις 107, 78 μονάδες, από τις 107,50 μονάδες χθες, μετά την ομιλία Γκρίνσπαν.

Τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων στηρίζουν σήμερα και οι πτωτικές τάσεις των σημαντικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor καταγράφουν οριακή πτώση, με μοναδική εξαίρεση το euribor ενός μηνός το οποίο καταγράφει μικρή άνοδο 0,02% και διαμορφώνεται στο 3,34%. Το έτος κινείται στο 3,61% σημειώνοντας πτώση 0,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v