Μικρές διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων

Οριακές διακυμάνσεις επικρατούν το πρωί της Παρασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”μια αδιάφορη ημέρα παρά τη χθεσινή αντίδραση της αγοράς στην αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ”.

Με μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά ομόλογα, κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”μια αδιάφορη ημέρα” σε σχέση με τη χθεσινή αντίδραση της αγοράς στο άκουσμα της είδησης για αύξηση του αμερικανού ΑΕΠ.

Τα κυριότερα 10ετή ευρωπαϊκά ομόλογα διαπραγματεύονται αυτή την ώρα με οριακές διακυμάνσεις έως και 0,04% ανοδικά, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει και σε αρνητικό πρόσημο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ημέρα δεν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και ο εκπρόσωπος της SG τόνιζε το πρωί ότι ”με τις μετοχές να μην πηγαίνουν πουθενά, τα ομόλογα θα μπορούσαν να τύχουν περισσότερης υποστήριξης”. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται με μικρή άνοδο 0,25% με την απόδοσή του στο 5,32%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor σημειώνουν σταθεροποιητικές τάσεις με το Euribor 1μηνός να παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με χθες στο 3,34%, το Euribor 3μηνών αλλά και 6μηνών να καταγράφουν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,03% στο 3,36% και 3,41% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v