Υποτονική η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων

Υποτονικό κλίμα επικρατεί το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα ομόλογα να ακολουθούν πτωτική πορεία επηρεασμένα από την ανακοίνωση της Παρασκευής για άνοδο του αμερικανικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Υποτονικά κινείται τη Δευτέρα η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα κυριότερα ομόλογα να καταγράφουν καθοδική πορεία, επηρεασμένα κυρίως από την ανακοίνωση της Παρασκευής για άνοδο του αμερικανικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο (bencmark) ξεκίνησε την ημέρα με ένα χαμηλό στο 99,55, ενώ σε γενικές γραμμές, όπως τόνισε νωρίς το πρωί αναλυτής της ABN Amro ”η αγορά είναι υποτονική λόγω ανακοινώσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και των αναμενόμενων καλών αποτελέσματων από το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης”. Όσον αφορά στο ελληνικό 10ετές ομόλογο, κινείται ανοδικά κατά 0,59% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,40%.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις, με το Euribor 1μηνός να κινείται με οριακή άνοδο 0,06% στο 3,344%, το Euribor 3μηνών να βρίσκεται στο +0,09% στο 3,370%, ενώ και το Euribor 6μηνών κινείται κατά 0,53% ανοδικά στο 3,431%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v