Πτώση στα ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Τα καλά νέα της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν επηρέασαν όσο αναμενόταν την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με το σύνολο των τίτλων να καταγράφουν πτωτικές τάσεις. Ηρεμία επικρατεί στη διατραπεζική αγορά.

Τα καλά νέα της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν επηρέασαν όσο αναμενόταν την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με το σύνολο των τίτλων να καταγράφουν πτωτικές τάσεις, επηρεαζόμενες ακόμη από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο του αμερικανικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο ξεκίνησε την ημέρα με ένα χαμηλό στο 99,55. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, το ”αγκάθι” στην πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων, δεν είναι άλλο από την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ αντίθετα, όπως παρατηρούν η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, λίγο συνέβαλε στην πτώση των τιμών.

Στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο, κινείται ανοδικά κατά 0,59% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,40%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις, με το euribor 1μηνός να κινείται με οριακή άνοδο 0,06% στο 3,344%, το euribor 3μηνών να βρίσκεται στο +0,09% στο 3,370% και το euribor 6μηνών κινείται κατά 0,53% ανοδικά στο 3,431%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v