Μικρές διακυμάνσεις στα επιτόκια εν’ αναμονή ΕΚΤ

Με μικρές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια Euribor, εν’ αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μεσημέρι, ενώ τα ευρωπαϊκά ομόλογα κινούνται καθοδικά.

Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης στη διατραπεζική αγορά όσον αφορά στα επιτόκια Euribor, εν’ αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, τα Euribor ενός και τριών μηνών κινούνται οριακά καθοδικά (κατά 0,06% και 0,03% αντιστοίχως) και κυμαίνονται στο 3,341% και 3,368%, ενώ με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,08% κινείται το Euribor 6μηνών στο 3,442%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές στην εν λόγω αγορά θα επικρατήσουν γενικά σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς στη συνεδρίαση της ΕΚΤ το μεσημέρι, δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης, και το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο αναμένεται σταθερό στο 3,25%.

Όσον αφορά στα ομόλογα, η ευρωπαϊκή αγορά κινείται χαμηλότερα σήμερα, ακολουθώντας τις χθεσινές τάσεις, με το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο να χάνει έως και 3 μονάδες βάσης. Το ελληνικό 10ετές κινείται επίσης καθοδικά κατά 0,19% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,49%.

Αναλυτές της ABN Amro, τονίζουν ότι η συγκεκριμένη τάση της αγοράς, είναι απόρροια του κλίματος αισιοδοξίας που επικρατεί στις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος της FED, Άλαν Γκρίνσπαν αναμένεται να δηλώσει σήμερα στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι ”η αμερικανική οικονομία ξεφεύγει σταθερά από την ύφεση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v