Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα

Ρευστοποιήσεις επικράτησαν και σήμερα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην ευρωπαική αγορά ομολόγων, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την ανεργία στην ΕΕ. Αμετάβλητα τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Ρευστοποιήσεις επικράτησαν και σήμερα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην ευρωπαική αγορά ομολόγων, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την ανεργία στην ΕΕ. Η συναλλακτική κίνηση στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,313 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,500 δισ. αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και τα 813 εκατ. ευρώ εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίστηκε στα 20ετή ομόλογα με 315 εκατ. ευρώ και στα 10ετή ομόλογα με 295 εκατ. ευρώ. Το spread περιορίστηκε περαιτέρω, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,44% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 5,12%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Το overnight υποχώρησε στο 3,33%, το επιτόκιο δύο ημερών διατηρήθηκε στο 3,35%. Αμετάβλητο στο 3,35% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Mικρή υποχώρηση στο 3,65% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v