Ανοδικά τα επιτόκια – σταθερά τα ομόλογα

Με ανοδικές τάσεις κινούνται το πρωί της Παρασκευής στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor, ύστερα από τη σταθεροποιητική πορεία που ακολούθησαν χθες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 3,25%. Στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις ύστερα από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις.

Ανοδικά κινούνται στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor, ενώ σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται σήμερα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ύστερα από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις, λόγω ανακοινώσεων Γκρίνσπαν για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός διαπραγματεύεται στο +0,03% και βρίσκεται στο 3,342%. Το euribor 3μηνών σημειώνει άνοδο 0,18% στο 3,374%, ενώ υψηλότερα κατά 1,07% διαπραγματεύεται το euribor 6μηνών πέριξ του 3,479%.

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα, παρουσιάζουν από το πρωί τάσεις σταθεροποίησης με το 10ετές ευρωπαϊκό να κερδίζει μία μονάδα βάσης, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται πτωτικά κατά 0,19% με την απόδοσή του στο 5,50%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ τον Φεβρουάριο ήταν χαμηλότερη από τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 37 δισ. ευρώ, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάσθηκε στους μεσοπρόθεσμους κυρίως τίτλους διάρκειας από 3 έως 7 έτη, στους οποίους αφορούσε το 42% της συνολικής αξίας συναλλαγών της ΗΔΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v