Αμετάβλητα επιτόκια και ομόλογα

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην αγορά ομολόγων, ενώ αμέταβλητα παρέμειναν τα επιτόκια στη διατραπεζική. Στη σημερινή δημοπρασία νέων τριετών ομολόγων, συνολικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν προσφορές 7,23 δισ. ευρώ.

Απουσία ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην αγορά ομολόγων, καθώς όπως αναμενόταν τα στοιχεία για την Ευρωζώνη δεν επηρέασαν την εξέλιξη των τιμών.

Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα λήξης 2012 κινήθηκαν οριακά υψηλότερα, στα επίπεδα 98,14 - 98,19, ενώ η απόδοσή τους διαμορφώθηκε στο 5,49%. Στο μεταξύ κατά τη σημερινή δημοπρασία των νέων τριετών ομολόγων αναφοράς, λήξης Ιουνίου του 2005, συνολικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στο ποσό των 7,23 δισ. ευρώ.

Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα διαμορφώθηκαν στο 105,50, ενώ η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων αναφοράς διαμορφώθηκε στις 34 μονάδες βάσης.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ελαφρά άνοδος των τιμών οφείλεται στις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν τόσο χθες όσο και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές πραγματοποιήθηκαν και οι συναλλαγές στη διατραπεζική αγορά, με το euribor ενός μηνός να κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,03% στο 3,34% και τα euribor τριών και έξη μηνών παραμένουν αμετάβλητα στο 3,37% και 3,48% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v