Ανοδικά τα ομόλογα – σταθερά τα επιτόκια

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν το πρωί της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με την αγορά να έχει ”ηρεμήσει” καθώς εξασθένισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με την αγορά να έχει ”ηρεμήσει” καθώς εξασθένισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων. Στη διατραπεζική αγορά από την άλλη, επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις.

Όπως τόνιζαν νωρίς το πρωί αναλυτές της ABN Amro, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων μπορεί πλέον να ”αναπνεύσει” καθώς απομακρύνθηκε ο φόβος άμεσης αύξησης των επιτοκίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ”ειδικά ύστερα από τις πρόσφατες αρνητικές περί τέτοιου ενδεχομένου δηλώσεις των κυρίων Γκρίνσπαν και Ντούιζενμπεργκ”.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει περί το 0,10% ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,06% με την απόδοσή του στο 5,50%.

Στη διατραπεζική αγορά, επικρατούν τάσεις σταθεροποίησης με το euribor ενός και 3μηνών να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, στο 3,34% και 3,37% αντίστοιχα, ενώ οριακά καθοδικά κυμαίνεται το euribor 6μηνών κατά 0,03% στο 3,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v