Οριακά ανοδικά τα ομόλογα - σταθερά τα επιτόκια

Με ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για στάση αναμονής των επενδυτών ενόψει των νέων εκδόσεων σε Γερμανία και Ελλάδα.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις παρατηρούνται το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για στάση αναμονής των επενδυτών εν όψει των νέων εκδόσεων.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,04%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές διαμορφώνεται λίγο υψηλότερα με εύρος διακύμανσης μεταξύ 98,14-98,19 μονάδες –με την απόδοσή του στο 5,49%. Το spread μεταξύ ελληνικού και γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 34 μονάδες βάσης.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η ημέρα ”θα είναι τόσο ήσυχη όσο η χθεσινή”, καθώς, όπως εξηγούν, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις νέες εκδόσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας. Η δημοπρασία της πρώτης θα κυμανθεί μεταξύ 2 – 2,5 δισ. ευρώ και της Ελλάδας στο 1,2 δισ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά παρατηρούνται σταθεροποιητικές τάσεις, με το euribor 1μηνός να κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,03% στο 3,34%, ενώ τα euribor τριών και 6μηνών παραμένουν αμετάβλητα στο 3,37% και 3,48% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v