Νευρικά τα ομόλογα – σταθερά τα επιτόκια

Νευρικότητα παρατηρείται το πρωί της Τετάρτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς όλοι τελούν εν αναμονή της βραδινής ομιλίας του προέδρου της FED Άλαν Γκρίνσπαν, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει τις εκτιμήσεις για έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση.

Νευρικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς η αγορά τελεί εν αναμονή της βραδινής ομιλίας του προέδρου της FED, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει τις εκτιμήσεις για έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, το ευρωπαϊκό 10ετές κινείται με μικρή υποχώρηση της τάξεως του 0,02%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το 10ετές ελληνικό υποχωρεί κατά 0,29% με την απόδοσή του στο 5,53%. Στην ελληνική αγορά, επικρατεί ευφορία από τη χθεσινή δημοπρασία των 3ετών ομολόγων, η προσφορά των οποίων καλύφθηκε κατά 6,02 φορές.

Ευρωπαίοι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά σήμερα θα κινείται οριακά χαμηλότερα σε σχέση με την Τρίτη, καθώς τα νέα από τις ΗΠΑ, αφενός όσον αφορά στο δείκτη λιανικών πωλήσεων (ο οποίος αναμένεται να είναι αυξημένος το Φεβρουάριο κατά 0,8%), και αφετέρου όσον αφορά γενικά στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας σύμφωνα με όσα θα δηλώσει ο Άλαν Γκρίνσπαν, θα επηρεάσουν αρνητικά την αγορά ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά τώρα, επικρατεί νηνεμία, καθώς τα επιτόκια euribor κινούνται σταθεροποιητικά. Το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,03% στο 3,44%, το euribor κινείται στα χθεσινά επίπεδα του 3,37%, ενώ ανοδική είναι η πορεία του euribor 6μηνών κατά 0,23% πέριξ του 3,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v