Ελαφρά υποχώρηση στα ομόλογα

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις τόσο στην ελληνική όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις τόσο στην ελληνική όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Οι δεκαετείς ελληνικοί τίτλοι λήξης 2012 διαμορφώνονται στο 97,83 - 97,87, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με το χθεσινό τους κλείσιμο.

Μικρή πτώση σημειώνουν και τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, τα οποία διαμορφώνονται στις 105,30 μονάδες, μετά την αισιοδοξία που εξέφρασε η ΕΚΤ για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, γεγονός το οποίο απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά ομολόγων. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται σταθερά στις 35 μονάδες βάσης.



Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων του ευρώ, ενώ αντίθετα αναμένουν άνοδο των επιτοκίων μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους. Οι εξελίξεις αυτές, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, δρούν ανασταλτικά στην πορεία των ομολογιακών αγορών.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια euribor ενός και έξι μηνών υποχωρούν κατά 0,15% και 0,32% και βρίσκονται στο 3,33% και 3,47% αντίστοιχα, ενώ το euribor τριών μηνών διαπραγματεύεται θετικά στο +0,15% στο 3,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v