Επανακάμπτουν τα ομόλογα – Μικτά τα επιτόκια

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται το πρωί της Πέμπτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ανακάμπτοντας λόγω της χθεσινής διολίσθησης των διεθνών κεφαλαιαγορών, αλλά κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας στην ομιλία Γκρίνσπαν. Στη διατραπεζική αγορά παρατηρούνται μικτές τάσεις.

Επανακάμπτουν το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ανακτώντας το χθεσινό χαμένο έδαφος, λόγω της διολίσθησης των διεθνών κεφαλαιαγορών, αποτέλεσμα της επιφυλακτικότητας στην ομιλία Γκρίνσπαν, ενώ στη διατραπεζική αγορά επικρατούν μικτές τάσεις.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,15%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,11% (97,83 – 97,87), με την απόδοσή του στο 5,53%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, στη χθεσινή ομιλία Γκρίνσπαν, δεν υπήρχε η αισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ αντίθετα υπήρχαν ψήγματα επιφυλακτικότητας. Το γεγονός αυτό βοήθησε την αγορά ομολόγων να επανακάμψει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, σε συνδυασμό με την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, επικρατούν μικτές τάσεις, καθώς τα επιτόκια euribor ενός και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,15% και 0,32% και βρίσκονται στο 3,33% και 3,47% αντίστοιχα, ενώ το euribor 3μηνών διαπραγματεύεται θετικά στο +0,15%, πέριξ του 3,379%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v