Χαμηλότερα τα ομόλογα - Μικτά τα επιτόκια

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, σε μια ημέρα ”χωρίς διαμορφωμένο κλίμα” όπως αναφέρουν αναλυτές, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά.

Με οριακές τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, σε μια ημέρα ”χωρίς διαμορφωμένο κλίμα” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,01%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο –0,26% με το εύρος του μεταξύ 97,40 – 97,45 μονάδων.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η σημερινή ημέρα ”ενδέχεται να παρουσιάσει ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής για το μήνα Φεβρουάριο, καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν του Μαρτίου”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, παρατηρούνται μικτές τάσεις, με το euribor ενός μηνός να υποχωρεί κατά 0,095 στο 3,33%, ενώ τα euribor τριών και έξι μηνών κερδίζουν 0,06% και 0,72%, αντίστοιχα, και βρίσκονται στο 3,81% και 3,50%. Η ΕΚΤ αναμένεται να προβεί σήμερα σε πράξη repo 17 ημερών με κυμαινόμενο επιτόκιο, ενώ χθες παράγοντές της τόνιζαν ότι ”απαιτείται αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά κατά 36,3 δισ. ευρώ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v