Ανοδικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων, επανακτώντας τις δυνάμεις τους, μετά τη χθεσινή απόφαση της FED να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων μετά τη χθεσινή απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η απόφαση της FED, ”στήριξε την αγορά ομολόγων και να βοήθησε να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά τη σημαντική πτώση της περασμένης Παρασκευής.

Το γερμανικό bund άνοιξε στις 105,27 μονάδες, και διαμορφώνεται στις 105,40 μονάδες, ενώ ανοδικά κινούνται και οι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι λήξης 2012, οι οποίοι διαμορφώνονται στις 97,98 - 98,01 μονάδες, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,51%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων εξακολουθεί να κινείται στις 33,5 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ελληνική αγορά ομολόγων δεν ξεπερνά τα 1.000 εκατ. ευρώ.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά. Το euribor ενός μηνός κινείται με οριακή άνοδο 0,03%, και διαμορφώνεται στο 3,33%, ενώ το euribor τριών μηνών παραμένει αμετάβλητο στο 3,36%. Πτώση 0,11% σημειώνει το euribor έξι μηνών, το οποίο διαμορφώνεται στο 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v