Μικρές διακυμάνσεις στα ομόλογα

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν τα ομόλογα τόσο στην ελληνική όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, με μόνα τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα να καταγράφουν ανοδική πορεία. Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν τα ομόλογα τόσο στην ελληνική όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, με μόνα τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα να καταγράφουν ανοδική πορεία, ενισχύοντας τη θέση τους μετά την πτώση που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα.



Το γερμανικό bund διαμορφώνεται στα 105,30. Οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων λήξης 2012 σημειώνουν ελαφρά άνοδο και κινούνται σε ένα εύρος 97,88 - 97,92, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,53%, και τη διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων να ανέρχεται στις 34 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στο 1. 100 δισ. ευρώ.

Οι αγορές ωστόσο αναμένουν τις δηλώσεις Γκρίνσπαν μετά τη συνεδρίαση της FOMC, για να ”επιβεβαιωθούν” ή όχι, τα σενάρια αλλαγής ”νομισματικής πλεύσης”.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor καταγράφουν ανοδικές τάσεις, με τα επιτόκια euribor 3 και 6 μηνών να κινούνται ανοδικά κατά 0,03% και να διαμορφώνονται στο 3,38% και 3,50% αντίστοιχα. Το euribor 1 μηνός σημειώνει μικρή πτώση και διαμορφώνεται στο 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v