Ελαφρώς ανοδικά τα ομόλογα – Μικτά τα επιτόκια

Θετικά φαίνεται να επέδρασε στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση της FED να αλλάξει τη στάση της σε ”neutral bias” για τα αμερικανικά επιτόκια. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα κινούνται ελαφρώς ανοδικά το πρωί της Τετάρτης, ενώ μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Ελαφρώς ανοδικά διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, στην αγορά των οποίων, όπως τονίζουν οι αναλυτές, επέδρασε θετικά η απόφαση της FED να αλλάξει τη στάση της σε ”neutral bias” για τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ μικτές είναι οι τάσεις στη διατραπεζική αγορά.

Όπως τόνιζαν νωρίς το πρωί αναλυτές της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, η απόφαση της FED ”βοήθησε τα ομόλογα να επανακτήσουν λίγο από το χαμένο έδαφος καθώς από την προηγούμενη Παρασκευή επικρατούσε νευρικότητα”. Το 10ετές ευρωπαϊκό ομόλογο διαπραγματεύεται στο +0,01%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κερδίζει 0,11% με την απόδοσή του στο 5,52%. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων παραμένει σταθερό σε σχέση με χθες, στις 33,5 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά με τα επιτόκια euribor να καταγράφουν ασταθή πορεία. Το euribor 1μηνός κινείται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,03% στο 3,33%, και το euribor 3μηνών παραμένει αμετάβλητο στο 3,36%. Αντίθετα, πτωτική είναι η πορεία του euribor 6μηνών το οποίο βρίσκεται στο –0,11% πέριξ του 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v