Υψηλότερα τα επιτόκια - υποχωρούν τα ομόλογα

Δεν κατάφεραν να επωφεληθούν της πτώσης των διεθνών χρηματιστηρίων τα ευρωπαϊκά ομόλογα τα οποία υποχωρούν το πρωί της Πέμπτης, ενώ αντίθετα, θετική πορεία καταγράφουν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα τα οποία δεν κατάφεραν, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, να επωφεληθούν της πτώσης των διεθνών χρηματιστηρίων, ενώ αντίθετα, θετική πορεία καταγράφουν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι αναλυτές της Dresner Bank εμφανίζονταν απογοητευμένοι δηλώνοντας ότι ”όχι μόνο δεν επωφεληθήκαμε από την πτώση των χρηματιστηρίων, αλλά το ευρωπαϊκό 10ετές βρίσκεται κοντά στα χαμηλά του επίπεδα”. Όπως τονίζουν, η αγορά αναμένει τώρα την έκθεση της FOMC σήμερα το βράδυ ”προκειμένου να αποκτήσει τάση”. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,33% με την απόδοσή του στο 5,55%.

Στη διατραπεζική αγορά, ωστόσο, επικρατεί καλό κλίμα με τα επιτόκια euribor να κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,21% πέριξ του 3,34%, το euribor 3μηνών κερδίζει 0,33% και βρίσκεται στο 3,39%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει το euribor 6μηνών (+0,86%) πέριξ του 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v