Ανεβαίνουν τα επιτόκια - Πιέσεις στα ομόλογα

Ιδια εικόνα με τη χθεσινή παρουσιάζουν το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που κινείται με πτωτικές τάσεις, και η διατραπεζική αγορά, στην οποία τα επιτόκια ακολουθούν ανοδική πορεία.

Πτωτικές τάσεις –όπως και χθες- παρουσιάζει το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Οι αναλυτές της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων δήλωναν απογοητευμένοι το πρωί, τονίζοντας ότι ”το γεγονός ότι η αγορά δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις αδύναμες εν γένει μετοχές δείχνει ότι είναι περισσότερο από αδύναμη και κινείται προκατειλημμένα”. Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,04%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές χάνει 0,34%, με την απόδοσή του στο 5,56% και το εύρος διακύμανσής του μεταξύ 97,66 – 97,72 μονάδων.

Εντελώς αντίθετη η εικόνα και το κλίμα στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια euribor να ακολουθούν για δεύτερη ημέρα σταθερά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το euribor 1 μηνός κερδίζει 0,21% στο 3,34%, το euribor 3 μηνών βρίσκεται στο +0,24% και το 3,40%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει το euribor 6 μηνών κατά 0,28%, πέριξ του 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v