Ανοδικά τα euribor, χαμηλότερα τα ομόλογα

Πτωτικά κινείται η αγορά ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, επηρεασμένη από τα δυσμενή στοιχεία για τον γερμανικό πληθωρισμό. Ανοδικά συνεχίζουν, για δεύτερη ημέρα τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Αρνητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα το απόγευμα της Παρασκευής επηρεασμένα από τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία της Γερμανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πληθωρισμός στη Γερμανία κινείται αυξητικά το Μάρτιο, εξαιτίας της αντίστοιχης αύξησης των πετρελαϊκών τιμών. Η άνοδος είναι της τάξης του 0,3% σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση το ποσοστό αυξάνεται στο 2%.

Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο περιορίζει αμυδρά τις πρωινές απώλειές του και εμφανίζει εύρος τιμών 97,38 – 97,36 και απόδοση στο 5,593.

Αντίθετη είναι η εικόνα και το κλίμα στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια euribor να ακολουθούν για δεύτερη ημέρα ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το euribor 1 μηνός κερδίζει 0,21% στο 3,34%, το euribor 3 μηνών βρίσκεται στο +0,24% και το 3,40%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει το euribor 6 μηνών κατά 0,28%, πέριξ του 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v