Υποχωρούν ομόλογα – επιτόκια

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινείται και η διατραπεζική αγορά, καθώς τα καλά νέα από τους αμερικανικούς δείκτες ”ρίχνουν” το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ και στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια υποχωρούν οριακά, καθώς τα καλά νέα από τους αμερικανικούς δείκτες φαίνεται να ”ρίχνουν” το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όπως τονίζουν Ευρωπαίοι αναλυτές, το γεγονός ότι οι αμερικανικοί δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας και κατασκευαστικών δαπανών αυξήθηκαν περισσότερο από όσο ανέμεναν οι ίδιοι, ενισχύει την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, σημαίνει ότι τουλάχιστον για κάποιο διάστημα τα ευρωπαϊκά ομόλογα θα βρεθούν χαμηλότερα στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το πρωί της Τρίτης το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,05%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο 10ετές ομόλογο χάνει 0,20% με την απόδοσή του στο 5,59%.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, ενώ νωρίτερα το πρωί όλα τα επιτόκια euribor κινούνταν με αρνητικό πρόσημο, αυτή την ώρα τα euribor ενός και τριών μηνών κινούνται οριακά χαμηλότερα κατά 0,03% και 0,06%, αντίστοιχα (στο 3,36% και 3,44%), ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται το euribor 6 μηνών, το οποίο κερδίζει 0,22%, στα 3,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v