Λίγο χαμηλότερα ομόλογα - επιτόκια

Με οριακή υποχώρηση ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευσή τους το βράδυ της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα -πριν από την αργία για το Πάσχα των Καθολικών- ενώ και τα επιτόκια euribor κινήθηκαν με μικρές υποχωρήσεις.

Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευσή τους το βράδυ της Πέμπτης -πριν από την αργία για το Πάσχα των Καθολικών- τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ και τα επιτόκια euribor υποχώρησαν ελαφρώς.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κινούταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοδικά, αντέστρεψε ωστόσο την πορεία της αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αμερικανικών δεικτών Chicago PMI (βιομηχανίας) και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Michigan, οι οποίοι κινήθηκαν υψηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Chicago PMI προσέγγισε για το μήνα Μάρτιο το 55,7, έναντι 53,1 το Φεβρουάριο, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση έφταναν μόλις το 54,2. Ανάλογη και η πορεία του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Michigan, ο οποίος αυξήθηκε στο 95,7 για το μήνα Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση που τον τοποθετούσαν στο 95,1.

Η ανοδική πορεία των δεικτών περιόρισε τα κέρδη της αγοράς ομολόγων, στην οποία το 10ετές ευρωπαϊκό έκλεισε ανοδικά κατά 0,10% (ενώ προηγουμένως κέρδιζε έως και 0,16%). Αντίθετα, το ελληνικό 10ετές, παρά τα κέρδη της ημέρας, έκλεισε τελικώς με υποχώρηση 0,12% και την απόδοσή του στο 5,55%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor παρουσίασαν υποχωρητικές τάσεις, με μόνο το euribor 1 μηνός να παραμένει σταθερό στο 3,36%. Αντίθετα, το euribor 3 μηνών υποχώρησε από το 3,45% στο 3,40% και το euribor 6 μηνών από το 3,60% στο 3,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v