Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων που διαμορφώνονται στο επίπεδο 97,67 - 97,71 με αντίστοιχη άνοδο της απόδοσής τους στο 5,56%. Σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές,ενώ ελαφρά πτώση σημειώνεται στη διατραπεζική.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, με τις συναλλαγές ωστόσο να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα και να διαμορφώνονται στο επίπεδο 97,67 - 97,71 με αντίστοιχη άνοδο της απόδοσής τους στο 5,56%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων σημείωσε ελαφρά αύξηση και διαμορφώνεται στις 33,5 μονάδες βάσης. Οι τιμές των δεκαετών γερμανικών δεκαετών ομολόγων κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και διαμορφώνεται στις 105,3 μονάδες. Η αξία συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στο 1 δισ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες οι τιμές των ομολόγων σημείωσαν σημαντική υποχώρηση μετά την ανακοίνωση αύξησης του πληθωρισμού της ευρωζώνης κατά 2,5% το Μάρτιο.

Πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια euribor να διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο. Το euribor 1 μηνός υποχωρεί κατά –0,12% και διαμορφώνεται στο 3,35%, το euribor 3 μηνών υποχωρεί κατά 0,15%, στο 3,41%, και το euribor 6 μηνών σημειώνει πτώση 0,36% και διαμορφώνεται στο 3,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v