Μικρή άνοδος για ομόλογα - Κάτω τα επιτόκια

Με οριακά ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ υποτονικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια να έχουν αρνητικό πρόσημο.

Οριακά ανοδικές τάσεις παρατηρούνται το πρωί της Τετάρτης για τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ υποτονικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά, με τα επιτόκια να έχουν αρνητικό πρόσημο.

Οπως τονίζουν Ευρωπαίοι αναλυτές, η αγορά ομολόγων κινείται ελαφρώς ανοδικά, επωφελούμενη από την πτώση των κεφαλαιαγορών, ενώ ενισχύεται και από την αίσθηση ότι οι δείκτες καταναλωτικού, βιομηχανικού και οικονομικού κλίματος, που αναμένεται να ανακοινωθούν για την ευρωζώνη το μεσημέρι, δεν θα είναι ανοδικοί.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,03% με την απόδοσή του στο 5,51%.

Οσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, με το euribor 1 μηνός να υποχωρεί κατά –0,12%, στο 3,35%, το euribor 3 μηνών να υποχωρεί κατά 0,15%, στο 3,41%, και το euribor 6 μηνών κατά 0,36%, στο 3,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v