Ανοδος για τα ομόλογα, πτώση στα επιτόκια

Ανοδο σημειώνουν οι τιμές των δεκαετών ομολόγων στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της περαιτέρω πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών. Ελαφρά πτώση στη διατραπεζική.

Ανοδο σημειώνουν οι τιμές των δεκαετών ομολόγων στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Η άνοδος της αγοράς ομολόγων οφείλεται στην περαιτέρω πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών.

Η τιμή του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 105,40 μονάδες, ενώ το ελληνικό δεκαετές ομόλογο λήξης 2012 διαμορφώνεται στις 98,02 - 98,05 μονάδες, με την απόδοσή του να υποχωρεί και να διαμορφώνεται στο 5,51%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στις 34 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δεν ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ.

Πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Το euribor ενός μηνός σημειώνει πτώση 0,12% και διαμορφώνεται στο 3,35%, το euribor 3 μηνών χάνει 0,17% και διαμορφώνεται στο 3,43%, το euribor 6 μηνών διαπραγματεύεται στο –0,28% και διαμορφώνεται στο 3,57%, ενώ το euribor ενός έτους σημειώνει πτώση 0,50% και διαμορφώνεται στο 3,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v