Ανοδος για ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Στα 1,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι συναλλαγές στην εγχώρια αγορά ομολόγων, με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών να παρατηρείτε στο 20ετές ομόλογο. Στη διατραπεζική τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν παρουσίασαν αξιόλογες μεταβολές.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 1,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ αντιπροσώπευε εντολές αγοράς και τα 700 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην 20ετία με 240 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές 175 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα 10ετή ομόλογα.

Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,314% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,48% και του γερμανικού στο 5,166%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν παρουσίασαν αξιόλογες μεταβολές. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,32%. Αμετάβλητο παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών στο 3,32%. Οριακή υποχώρηση στο 3,35% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, με υποχώρηση στο 3,93% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v