Υψηλότερα τα ομόλογα – Υποχωρούν τα επιτόκια

Με τάσεις ανόδου διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ χαμηλότερα κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η κρίση στη Μ. Ανατολή ενισχύει τις τοποθετήσεις στα ομόλογα.

Ανοδικά διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ χαμηλότερα κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές είναι ”θορυβημένοι” από την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, η οποία δεν φαίνεται να ομαλοποιείται και ως εκ τούτου, ”στρέφονται στο ασφαλές λιμάνι των ομολογιών”. Όπως, μάλιστα, δήλωναν αναλυτές της Halifax Group ”στην παρούσα κατάσταση όσο η Μ. Ανατολή επηρεάζει πτωτικά τις κεφαλαιαγορές, θα ανεβαίνουν τα ομόλογα”.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,20%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κινείται ανοδικά κατά 0,31% με την απόδοσή του στο 5,48%.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά τώρα, πτωτικά κινούνται από το πρωί τα επιτόκια euribor, καθώς το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,18% στο 3,33%, το euribor 3μηνών χάνει 0,38% στο 3,41%, ενώ και το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,56% πέριξ του 3,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v