Χαμηλότερα τα ομόλογα-Μικτά τα επιτόκια

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα ύστερα από την –ισχνή έστω- ενίσχυση των κεφαλαιαγορών, παρά την άνοδο του πετρελαίου, ενώ μικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Τάσεις υποχώρησης εμφανίζουν το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ύστερα από τη μικρή ενίσχυση των κεφαλαιαγορών, παρά την άνοδο του πετρελαίου, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται από το πρωί πτωτικά κατά 0,15%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,12% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,52%.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι φόβοι ότι η ανατίμηση στο πετρέλαιο θα οδηγήσει ανοδικά τον πληθωρισμό και άρα θα επιβραδύνει την άνοδο των επιτοκίων, βοήθησε στη μερική ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών. Το ίδιο αυτό γεγονός, τόνιζαν το πρωί αναλυτές της Bear Stearns, ”λειτουργεί ως ναρκωτικό στην αγορά ομολόγων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα”.

Παράλληλα, η είδηση ότι ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε για το μήνα Μάρτιο, πίεσε περισσότερο την αγορά ομολόγων, καθώς αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor παρουσιάζουν μικτές τάσεις, καθώς υποχωρεί το euribor ενός μηνός κατά 0,15% προσεγγίζοντας το 3,34%. Αντίθετα, ανοδικά διαπραγματεύονται τα euribor 3μηνών κατά 0,12% στο 3,42%, αλλά και το euribor 6μηνών κατά 0,25% πέριξ του 3,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v