Υποχωρούν ομόλογα και επιτόκια

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ και στη διατραπεζική το κλίμα είναι υποτονικό.

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ και στη διατραπεζική το κλίμα είναι υποτονικό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, το κλίμα σήμερα αναμένεται υποτονικό, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν πως θα εξελιχθούν οι δείκτες στις ΗΠΑ (αναμένεται ανακοίνωση για δείκτη λιανικών πωλήσεων Μαρτίου, τιμών παραγωγού και καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan).

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, πάντως, οι δείκτες κινούνταν χαμηλότερα των αναμενόμενων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει υψηλότερα την αγορά ομολόγων.

Το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, ενώ στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι διαφορετικό με το 10ετές ελληνικό να κερδίζει 0,18% και την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,49%.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι επίσης υποτονικό, με τα επιτόκια euribor να υποχωρούν. Συγκεκριμένα το euribor 1μηνός χάνει 0,12% και βρίσκεται στο 3,32%, το euribor 3μηνών υποχωρεί κατά 0,09% στο 3,41% και το αντίστοιχο 6μηνών κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,23% πλησιάζοντας το 3,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v