Αμετάβλητα τα ομόλογα-χαμηλότερα τα επιτόκια

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων από Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ πτωτικές είναι οι τάσεις στη διατραπεζική αγορά.

Αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή διαπραγματεύονται τα ομόλογα στη ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ειδήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο δεν παρουσιάζει καμία αλλαγή, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές κινείται ανοδικά κατά 0,21% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,48%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων θα ακολουθήσει θετική τάση σήμερα, καθώς ο μόνος δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί και αφορά στην ιταλική βιομηχανική παραγωγή προβλέπεται να είναι πτωτικός.

Όπως τόνιζαν το πρωί αναλυτές της Commerzbank, όλοι τελούν αν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης της έρευνας ZEW για τις τάσεις στην οικονομία της Γερμανίας, αλλά και της ομιλίας Γκρίνσπαν ενώπιον της μικτής οικονομικής επιτροπής των ΗΠΑ, ο οποίος ενδέχεται να εκφράσει επιφυλάξεις για την παγκόσμια ανάκαμψη λόγω πετρελαίου.

Στη διατραπεζική –η οποία επίσης τελεί εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν- τα επιτόκια euribor κινούνται πτωτικά. Το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,06% στο 3,32%, το euribor 3μηνών κατά 0,09% στο 3,40%, ενώ 0,62% χάνει το euribor 6μηνών, πλησιάζοντας το 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v