Τα ”καμπανάκια” Γκρίνσπαν ενισχύουν τα ομόλογα

Οι αμφιβολίες Γκρίνσπαν για την διατήρηση του ρυθμού ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των ομολόγων και στην εγχώρια αγορά.

Οι αμφιβολίες Γκρίνσπαν για την διατήρηση του ρυθμού ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των ομολόγων και στην ελληνική αγορά.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 1,336 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 735 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 601 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα 20ετή ομόλογα με 205 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές 130 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιά έκδοση των 10ετών ομολόγων. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώθηκε στο 5,49% και του γερμανικού στο 5,18%. Να σημειωθεί τέλος οτι οι προσφορές για το νέο 20ετές ομόλογο, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικές και ανήλθαν στα 6,8 δισ. ευρώ, δηλαδή δύο φορές υωηλότερες του ποσού που είχε ζητηθεί.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν παρουσίασαν αξιόλογη μεταβολή. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,22%. Στο 3,22% διαμορφώθηκε το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,32% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Με υποχώρηση στο 3,88% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v