Κάτω τα ομόλογα-Μικτά τα επιτόκια

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται για τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τετάρτης, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται για τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές χάνει 0,08% της αξίας του, με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,52%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά αποδυναμώθηκε από το ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω των καλών αποτελεσμάτων των οικονομικών δεικτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τάση που θα διατηρήσει όσο οι δείκτες κινούνται έντονα ανοδικά.

Ωστόσο, όπως τόνιζαν το πρωί αναλυτές της Barclays Capital, η αγορά θα ανακάμψει μερικώς εάν στην ομιλία του ο πρόεδρος της FED, Άλαν Γκρίνσπαν ”μιλήσει μεν για ανάκαμψη, αλλά προειδοποιήσει για τυχόν αστάθμητους παράγοντες που θα μπορούσαν να την καθυστερήσουν”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα των επιτοκίων euribor καταγράφεται μικτή. Τα euribor ενός και τριών μηνών υποχωρούν κατά 0,09% (στο 3,52%) και κατά 0,12% (στο 3,39%) αντίστοιχα, ενώ ανοδική είναι η πορεία του euribor 6μηνών το οποίο κερδίζει 0,48% και βρίσκεται στο 3,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v