Ελαφρά ανοδικές τάσεις στα ομόλογα

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με εξαίρεση τα δεκαετή ομόλογα συνεπεία των χθεσινών δηλώσεων Γκρίνσπαν, ενώ μικτές τάσεις παρουσιάζουν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, συνεπεία των χθεσινών δηλώσεων Γκρίνσπαν, ενώ μικτές τάσεις παρουσιάζουν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το γερμανικό 10ετές ομόλογο διατηρεί τα χθεσινά του κέρδη, ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά δεκαετή, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, υποχωρούν, με την απόδοση του ελληνικού τίτλου να διαμορφώνεται στο 5,55%.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ουσία των δηλώσεων Γκρίνσπαν ”κρύβει” ανησυχία για εκτόξευση του πληθωρισμού. Γεγονός το οποίο ισχύει και στην Ευρωζώνη μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το κλίμα αυτό προκαλεί νευρικότητα στις αγορές ομολόγων, οι οποίες δείχνουν να μην μπορούν να βρούν σημείο ισορροπίας.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους εμφανίζουν μικτές τάσεις. Ειδικότερα, το euribor 1μηνός καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,06% και διαμορφώνεται στο 3,32%, ενώ πτωτικά κινούνται τα euribor 3μηνών και 6μηνών που υποχωρούν ελαφρώς και διαμορφώνονται στο 3,39% και 3,53% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v