Κάτω τα ομόλογα-μικτά τα επιτόκια

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν τα ομόλογα, κυρίως οι 10ετείς τίτλοι, στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από τη χθεσινή ανοδική έξαρση λόγω των δηλώσεων Γκρίνσπαν, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα επιτόκια.

Πτωτική η πορεία των ομολόγων, κυρίως των 10ετών τίτλων, στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από τη χθεσινή ανοδική έξαρση λόγω των δηλώσεων Γκρίνσπαν, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Ενώ το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο διατηρεί τα χθεσινά του κέρδη, πολλά 10ετή υποχωρούν, τάση που επικρατεί και στην εγχώρια αγορά με το ελληνικό 10ετές να χάνει 0,17% της αξίας του, με την απόδοσή του στο 5,55%.

Όπως τονίζουν αναλυτές της Commerzbank, αν επεξεργαστεί κανείς τις δηλώσεις του Γκρίνσπαν ”θα ανιχνεύσει φόβους για εκτόξευση του πληθωρισμού”, φόβους που όπως τονίζουν ”συμμερίζεται και η ΕΚΤ, καθώς ήδη ο τιμάριθμος στην ευρωζώνη αυξάνεται”. Το κλίμα αυτό, τονίζουν, προκαλεί νευρικότητα στην αγορά ομολόγων, η οποία δυσκολεύεται να ισορροπήσει.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα euribor, καθώς μόνο το euribor 1μηνός καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,06% στο 3,32%, ενώ πτωτικά κινούνται τα euribor 3μηνών και 6μηνών που υποχωρούν κατά 0,06% (στο 3,39%) και 0,28% (στο 3,53%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v